QUIN EMBOLIC A BETLEM!!
He tingut un accident a casa. Estic teletreballant. És accident de treball?
“Pareu el món que jo baixo.” G.M.
Aquesta frase i altres més ens les va deixar el cèlebre Groucho Marx i encaixa perfectament amb l’embolic que hi hagut amb el teletreball.
Si estàs treballant a casa i vas a prendre un cafè al bar de sota i al pujar tens una incidència, ¿això és “accident in itínere” o no?
I si estàs en el teu lloc de treball, vas al servei i tens una ensopegada, caus i tens un trencament, per lògica hauria de ser considerat un accident de treball, o no?
Amb això s’obre un món de possibilitats i la norma no aclareix per res aquests dubtes.
Evidentment haurem de remetre’ns a la llei de prevenció de riscos laborals però el pastís està servit.
Cal distingir la zona de treball de les zones comunes o zona privada de la persona treballadora i aquí pot entrar la picaresca, perquè quan l’accident es produeixi, tindrem el típic problema:
“Diu que … la part contractant de la primera part serà considerada la part contractant de la primera part”. G.M.
De moment la llei del teletreball s’ha regulat mitjançant una superficial i parca normativa, que deixa moltes llacunes i que obeeix a les presses de govern per donar resposta a una situació que ha emergit amb força per la COVID-19, encara que no hi ha major veritat que aquesta :
“La política és l’art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats” G.M.
Ja veurem com evoluciona aquesta relació híbrida entre el treball presencial i a distància, però haurem de buscar un equilibri, deixant temps per al pòsit d’aquesta nova realitat i avançar-nos a totes aquestes qüestions, estudiant la particularitat de cada situació per no incórrer en irregularitats.
La solució de buscar el formulari 3C no val! Només el rigor i la professionalitat són el camí a seguir.
Sempre assessorem amb la TOGA POSADA.
No dubtis a consultar-nos per obtenir més informació.